srijeda, 24. listopada 2012.

Freeform bag

Ova šarena torbica napravljena je freeform tehnikom, koja mi je na početku djelovala vrlo komplicirano, no zapravo se pokazala jednostavnom. Heklana je od ostataka vune i pamučnog konca, koje sam sortirala po bojama, da torbica ipak ne bude prešarena. Volim boje, no nisam ljubitelj kiča, makar ova torbica nekom može izgledati baš kičasto. Ukratko ću objasniti postupak heklanja freeform torbice, makar pravila nema.



Može se započeti iz sredine, sa dna ili vrha, sasvim svejedno. Napravite primjerice krug ili cvjetić, na koji onda nastavljate heklati ravnu liniju, ili polukrug, pa zatim opet krug, nastojeći dobiti zamišljeni oblik torbe. Dijelove (krugove i cvjetiće) možete posebno izraditi, te ih potom spajati, a nastale praznine ili pukotine kasnije popuniti malim cvjetićima. Ukratko, uzmite kukicu u ruke, raznobojnu vunu ili konac i krenite bez plana, kako vas kukica vodi.



Spajanjem raznih oblika dobila sam jedan šareni pravokutnik, koji je zapravo više sličio na šesterokut, koji sam preklopila i obrube izradila crnom vunom. Od istog materijala su i ručke.


Iznutra je torba crno bijela. Podstavila sam je bijelom pamučnom tkaninom, a džepić sam napravila od crne vune. Najnaporniji dio u izradi ove neobične torbice bilo je uvlačenje krajeva raznobojnog konca, koji su ostali stršiti na naličju. Iako je torbica podstavljena, volim uvući sve končiće da ne bi slučajno provirili.

Na kraju sam bila zadovoljna jer je torbica dosta čvrsta, ima postojan oblik i može ponijeti dosta stvarčica. Torbica je duga 28 cm, a široka 33. Dužina ručki je 72 cm. 

Broj komentara: 7:

  1. Što je slatka!! Baš mi se sviđaju boje :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Predivna,vesela,simpatična.Bašmi se sviđa:))))

    OdgovoriIzbriši
  3. Lijepo si složila boje, simpatično, ali ne kriči. Za freeeform treba imati oko i mjeru da se ne pretjera.
    Ni ja na volim milijun i jedan končić, zato i radim mustrice u jednoj niti.

    OdgovoriIzbriši
  4. Très original !
    Bonne journée
    Anna

    OdgovoriIzbriši
  5. Prekrasna torbica, povezana s maštom i vrlo pažljivo!

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala svima na lijepim komentarima.
    Drago mi je da vam se torbica sviđa, no ipak nemam ništa slično u planu u skoroj budućnosti:-)

    OdgovoriIzbriši
  7. Muito bonita!

    Bom fim de semana,
    Portugal

    OdgovoriIzbriši

Istaknuti post

Božićna aplikacija - Christmas car applique

  Najviše inspiracije dobijem u predbožićno vrijeme, zato što volim izrađivati razne ukrase za jelku. O tome sam već pisala ranijih godina, ...