petak, 15. lipnja 2012.

Heklana torbica - dovršena!

Napokon sam se sjetila dovršiti ovu torbicu, koja stoji u ormaru skoro godinu dana. Trebalo joj je samo umetnuti podstavu i zatvarač.


 Torbicu sam napravila od svijetlo tirkiznog pamučnog konca, dosta tankog, zbog čega sam udvostručila nit i koristila kukicu broj 4,5. Evo kako torbica sada izgleda sa podstavom, koju sam sašila od obične žutice. Materijal je dosta čvrst, tako da sad torbica ne mijenja svoj oblik dok visi na ramenu. Kako unutrašnjost ne bi bila odveć monotona, koncem iste boje samo sa sjajnom svilenkastom niti napravila sam džepić. U džepiću se može nositi novčanik, mobitel ili naočale.


Evo i uputa za napraviti ovakvu torbicu:

 -Debljim koncem ili tankim s dvostrukom niti, kukicom broj 4,5 napraviti lančić od 52 očice. Tolika će nam biti širina torbice. Oplesti 47 redova visokih stupića. Dobili smo pravokutnik koji presavijemo i spojimo krajeve debelom tupom iglom ili kukicom.

Sada idemo napraviti ručke - napraviti lančić od 26 očica i plesti 6 redova niskih stupića. Treba nam četiri takva komada, na koja ćemo metalnim alkicama spojiti ručke. Takve alkice mogu se nabaviti u svakoj željezariji i koštaju par kuna. Za dvije ručke treba nanizati 62 očice i oplesti također 6 redova niskih stupića. Ručke ćemo našiti na drugi kraj alkica.



Torbica je skoro gotova, te je samo treba ukrasiti cvjetićima. Napravila sam pet cvjetića: početi s lančićem od 4 očice i spojiti u krug. Iz sredine kruga napravimo 8 stupića. U idućem krugu radimo lančić od 6 očica, niski stupić i tako 8 puta za osam latica cvijeta. Za svaku laticu treba napraviti jedan niski stupić, jedan srednji, jedan visoki, jedan srednji i jedan niski stupić. Ponoviti isto za svaku laticu. Na kraju zašiti cvjetiće na torbu i u sredinu staviti perlicu. 


Preostaje još samo napraviti dva duga lančića koje ćemo provući kroz prednji i stražnji dio torbe, par centimetara od vrha torbice, te ih sa strane zavezati kako bi stisnuli gornji dio torbice. Na krajeve špage također staviti perlice.

Torbica je skoro gotova, jer još samo treba sašiti podstavu, napraviti unutarnji džepić i trakicu s rupicom kojom ćemo zakopčati botun na prednjoj strani torbice. Širina ove torbice je 32 cm, a dužina joj je 26 cm.




Broj komentara: 7:

  1. Kako je slatka :) I boja je lijepa, baš za ljeto!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ajme, ajme, kakva je ovo ljepotica!!! Sve pohvale na pedantnom radu i hvala za uvijek dobro došle upute o izradi!
    Lp :)))

    OdgovoriIzbriši
  3. Doista osobita torbica.Vjerujem da je trebalo puno rada! Divna je:):)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na pohvalama, no moram ti reći da izrada torbice i nije toliko zahtjevna i spora kad uhvatiš rutinu. Ide to brzo, no često izgubim volju kad je treba finalizirati, pa je ostavim da čeka mjesecima na nastavak radova!

      Izbriši
  4. Très joli sac avec des finitions impécables !
    Bon week-end.
    Anna

    OdgovoriIzbriši

Istaknuti post

Božićna aplikacija - Christmas car applique

  Najviše inspiracije dobijem u predbožićno vrijeme, zato što volim izrađivati razne ukrase za jelku. O tome sam već pisala ranijih godina, ...