srijeda, 31. listopada 2012.

Pletena torbica


 Pletenje me je oduvijek više asociralo na zimu, ali otkako je zahladilo, sve mi više fali ljeto, vedre boje i pamučni konac od kojega je moguće napraviti sve i svašta. Sa svojih omiljenih ljetnih končanih torbica morala sam se malo prebaciti na vunu, pa je tako nastala i ova poprilično prostrana bordo-crna torba.


Torbica je pletena , a ručka i dio za kopčanje su heklani. Na fotografijama se ne može steći pravi dojam kako torba pristaje na ramenu, no vjerujte mi na riječ, izgleda puno bolje nego kad stoji sama za sebe. Naime, torbica se malo izduži i dobije jako zgodnu formu, a u unutrašnjost torbe stane zbilja svašta. Ne da mi se sada mjeriti dimenzije, no ovo je vjerojatno najveća od svih torbi koje sam dosad napravila.




Broj komentara: 7:

  1. Lijepo je ispala! Sad ću dobro otvoriti oči po gradu i "skenirati" damu s pletenom torbu. Pazi, ja uvijek nosim kameru sa sobom! :))))))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Umjesto "skenirati", mogla si "damu" staviti u navodnike, jer moj stil baš i nije damski. No, dobro, ako me ne prepoznaš po torbi, možemo se mi uvijek dogovoriti za kavu:)

      Izbriši
  2. Torba je odlična! Ti si majstorica i u pletenju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Sonja na komentaru. Što se tiče pletenja, tu sam vještinu svladala puno prije kukičanja, ali su mi igle dosadile i prebacila sam se na kukicu. Sve je to zasluga moje pokojne bake, koja je bila čudo od žene!

      Izbriši
  3. Znam ja dobro što treba stavljati u navodnike!
    Naše su bake zaista bile čudo, sve su radile i šivale i plele i za svaki dan i svečano. Kad tome dodaš da su se nekad kokoši prodavale žive...

    OdgovoriIzbriši

Istaknuti post

Božićna aplikacija - Christmas car applique

  Najviše inspiracije dobijem u predbožićno vrijeme, zato što volim izrađivati razne ukrase za jelku. O tome sam već pisala ranijih godina, ...