četvrtak, 24. listopada 2013.

Raznobojni šalovi

Šal je neizostavan dodatak svakoj odjevnoj kombinaciji u zimsko doba, koje nam uskoro dolazi. No kako je zima sama po sebi bezbojna i tmurna, možemo je pokušati razvedriti izborom odjeće i modnih dodataka. Zašto bi sve bilo sivo, crno ili smeđe, ako može šareno? Zato sam danas napravila mali izbor šalova u veselim bojama. Plavi cvjetni šal napravila sam od vrlo tople i mekane mohair vune. Vrlo je jednostavan i lagan za izraditi. Tko zna kukičati, odnosno heklati, skužit će i bez uputa. Najprije se napravi cvijet, veličine po želji, nastavlja se lančićem na kraju kojeg se napravi novi cvijet i tako dalje do željene dužine, ili dok ne ponestane vune. Cijeli šal radi se u jednom komadu i nema dosadnog spajanja cvjetova.



Rozi spiralni šal također je napravljen od mekane mohair vune. U svakom novom redu dodaju se nove očice, tako da se šal počinje širiti. Na kraju se sam zarotira u spiralu, što djeluje vrlo efektno.




Treći šal od šatirane zelenkasto-žute-narančaste vune izrađen je jednakom tehnikom kao i plavi cvjetni šal, jedino su cvjetovi manji, budući da je i vuna tanja. Može se nositi kao ukras, a ako se više puta omota oko vrata poslužit će i kao dobra zaštita od hladnoće.



Želim vam svima da ove jeseni i zime ipak što manje trebate šalove i da nam potraje ovako lijepo i toplo vrijeme. A ovi cvjetni šalovi mogu se napraviti i od konca, tako da se nose cijelu godinu umjesto marame ili ogrlice.

4 komentara:

  1. Beautiful ! All of them !
    Have a nice weekend !
    Anna

    OdgovoriIzbriši
  2. Anna thank you very much.
    Nice weekend too

    OdgovoriIzbriši
  3. Dearest Anavi,
    You made some really lovely and warm scarves! My favorite is the hot pink and the blue one!
    Happy Sunday to you.
    Hugs,
    Mariette

    OdgovoriIzbriši

Istaknuti post

Božićna aplikacija - Christmas car applique

  Najviše inspiracije dobijem u predbožićno vrijeme, zato što volim izrađivati razne ukrase za jelku. O tome sam već pisala ranijih godina, ...