ponedjeljak, 17. kolovoza 2015.

Boho style bracelets - Narukvice s perlama

Ljeto je pravo vrijeme za prošetati nakit iz kućne radionice. Bezbroj je mogućnosti za izradu nakita baš po vlastitom guštu, kakvog nitko drugi neće imati. Za ovo sam ljeto napravila puno novih narukvica, kako bih svaki dan mogla nositi neku drugu, ali nisam bila baš totalno sebična pa sam dosta toga i poklonila. Najviše sam koristila perle - uglavnom drvene, jer su lagane i vrlo ugodne za nošenje, pogotovo ako se narukvica nekoliko puta omota oko ruke. Također sam pravila narukvice i sa staklenim perlama, koje su dosta lijepe i efektne, ali su ipak malo teže.

Za izradu ovakvih boho style narukvica potrebno je oko 75 drvenih perli promjera 8 milimetara (mogu se koristiti i manje npr. 6 mm), voštani konac debljine 1 mm i jedan botun za zakopčati narukvicu. Uz sve to potrebno je znati i osnove kukičanja (lančić i niski štapić/stupić). Koristit ćemo kukicu br. 3.



Najprije treba nanizati sve perle na voštani konac. Izabrala sam smeđi konac i perle bakrene boje. Ove drvene perle imaju veću rupicu, pa je vrlo lako provući konac kroz njih. Kad su sve nanizane, kukicom napravimo lančić željene dužine (u ovom slučaju, lančić je dug 82 centimetra, što je dovoljno za 4 puta omotati narukvicu oko ručnog zgloba). Započeti s  2-3 lančića (očice), a potom pomaknuti nanizanu perlicu i oko nje napraviti lančić, napraviti još jedan lančić, povući perlu i nastaviti tako do željene dužine ili dok ponestane perli.

U idućem redu raditi niski štapić u svaku očicu. Napraviti dva reda niskih štapića, a može i 3 reda ako želite širu narukvicu. Na kraju reda napraviti 8 lančića za petlju, a s druge strane narukvice zašiti botun, kojim ćemo zakopčati narukvicu.

Nadam se da će ovo objašnjenje nekom biti korisno, te da ćete se upustiti u izradu neke slične narukvice.



Tirkizna narukvica napravljena je po istom principu, samo je malo kraća, te se tri puta omota oko ruke. Ova je narukvica izrađena od staklenih perli. I smeđa i tirkizna narukvica mogu se također nositi i kao ogrlice!


U nekom novom postu pokazat ću vam i druge tehnike izrade narukvica - primjerice od perli i kožnih trakica. Ovo je neiscrpna tema!




2 komentara:

  1. Dearest Anavi,
    Lovely work done and the end results are quite impressive!
    Summer is rapidly ending...
    Enjoy the sunny days and your beautiful jewelry.
    Hugs,
    Mariette

    OdgovoriIzbriši
  2. Dear Mariette,
    Thanks for your comment.
    I still enjoy make jewelry, but this summer it was so hot. I can't wait for the fall.

    Best regards,
    Anavi

    OdgovoriIzbriši

Istaknuti post

Božićna aplikacija - Christmas car applique

  Najviše inspiracije dobijem u predbožićno vrijeme, zato što volim izrađivati razne ukrase za jelku. O tome sam već pisala ranijih godina, ...