utorak, 9. listopada 2012.

Zelene rukavice i cvjetni šal

Evo još malo heklanih mrežastih rukavica, kao što sam već najavila. Postaje sve hladnije, pa nije loše na vrijeme se opskrbiti zimskim artiklima. Ove zelene rukavice dolaze u kompletu sa cvjetnim šalom, izrađenim u tri nijanse zelene boje.




 Za rukavice je potrebno napraviti lančić od 30 očica (ovisno o debljini vune ili konca, kao i o opsegu ruke). Dakle, ja sam krenula sa 30 očica i napravila 4 reda poluvisokih štapića. Može se odmah plesti u krug ili napraviti malu pasicu od par centimetara koja će se kopčati botunom, da rukavice lakše navučemo na ruku.

Nakon što smo izradili pasicu, započinjemo mrežasti bod (nanizati 4 lančića, preskočiti dvije očice i u treću napraviti niski štapić). U idućem redu isto radimo 4 lančića, a niski štapić napravimo kroz sredinu luka lančića iz prethodnog reda. Ponavljamo u krug i tako radimo 14 redova, odnosno do korijena palca. Ostavit ćemo rupu za palac (desetak očica ili više, što opet ovisi o debljini niti i prsta, pa je najbolje odmah na ruci isprobati je li dovoljno široko).

 Napraviti još 12 redova mrežastog boda, a naknadno napraviti još 5 redova mrežastog boda oko rupice koju smo ostavili za palac. Otprilike tako sam radila rukavice.


 Tehniku izrade cvjetnog šala opisat ću u nekom drugom postu, ako nekoga zanima!





Broj komentara: 7:

  1. Baš bih sada zgrabila ove rukavice kroz ekran jer je danas užasno vrijeme, kiša i hladno i baš bi mi dobro došle :)) Super ti je sve!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jučer je zbilja bilo vrijeme za rukavice, no evo već danas pržim se na suncu i opet u kratkim rukavima. Rukavice bi sada poslužile samo za šminku:)

      Izbriši
  2. Dearest Anavi,

    You keep at it and surprise us with new items and ideas every time. Love the one colour gloves.
    Hugs to you,
    Mariette

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. My closet is full of items, and a head full of new ideas.
      Thank you dear Mariette!

      Izbriši
  3. Très jolies mitaines et collection de fleurs !
    Bonne journée
    Anna

    OdgovoriIzbriši

Istaknuti post

Božićna aplikacija - Christmas car applique

  Najviše inspiracije dobijem u predbožićno vrijeme, zato što volim izrađivati razne ukrase za jelku. O tome sam već pisala ranijih godina, ...