nedjelja, 1. ožujka 2015.

Crochet fingerless gloves - Rukavice bez prstiju


Nisam spavala zimski san, kako bi se moglo zaključiti po mom pasivnom blogu, pa je sad red da predstavim neke stvarčice nastale proteklih mjeseci. Proljeće je u zraku, tako da dobivam više inspiracije. Ipak neću početi sa proljetnim asortimanom, već onim zimskim. Nadam se da nam zasad rukavice više neće trebati, ali mogu se iskoristiti za neke svečane prilike, pogotovo ako su izrađene čipkastim bodom i od pamučnog konca.
Rukavice bez prstiju mi malo glupasto zvuči, ali eto, takav im je naziv, pa ću naslagati nekoliko sličica mojih najnovijih rukavica. Napravila sam bijele i tamno ljubičaste rukavice s čipkastim uzorkom od mekane i dosta tople vune.



   Još jedne bijele od iste vune također su kukičane, a oko zgloba se zakopčavaju velikim bijelim botunom. Ovakve rukavice lako je i brzo napraviti svakome tko ima bar malo iskustva u heklanju. Ne treba ni puno materijala, tako da možete napraviti sebi rukavice uz svaku odjevnu kombinaciju.





Od ostataka vune mogu se lako napraviti otkačene vesele rukavice. Ove su dosta duže i dobri su grijači ruku ispod zimske jakne ili kaputa. Prednost ovakvih rukavica bez prstiju jest da sa njima možete raditi dosta toga što je s običnim rukavicama neizvedivo. Primjerice tipkati po mobitelu!
Moja kombinacija boja uključuje modru kao osnovu, te žutu, zelenu, bijelu i tirkiznu. Svaki red, odnosno krug (jer se kukičaju u krug) radi se drugom bojom, tako da možete izabrati boje kakve god želite.




Ljubičaste rukavice su napravljene od vrlo mekane i tople mohair vune, a ukrašene su heklanim cvjetićima.




Za kraj evo i prugastih rukavica koje se ne rade standardno u krug, već se heklaju ravno i na kraju spoje i ukrase botunićima. S obzirom da se rade ravno, mogu ih vrlo lako napraviti i početnici. Samo se ne smije zaboraviti napraviti rupa za palac, na za to odgovarajućem mjestu. Bijele rukavice sa žutim, rozim i zelenim prugama u kompletu su sa kapom u istoj kombinaciji boja. Toliko za sada o zimskim modnim dodacima. Sad se okrećem proljetnim i ljetnim stvarčicama, a vunu će zamijeniti pamučni konac kojeg imam više nego dovoljno u svom kućnom skladištu.
Pozdrav svima!


2 komentara:

  1. Zaista nema te dugo tu, baš sam se pitala gdje si..
    Divne si rukavice uradila, posebice mi se sviđaju ljubičaste i šarene.
    Hvala ti na ostavljenom komentaru a što da se radi nego nastaviti sa onim što volim, gdje bih drugdje potrošila svoje vrijeme koje sam većinom u kući, pa nek bar nastaju radovi koji me smiruju..
    Inače mislim da ih izludila od dosade :D
    Puno te pozdravljam i želim ti ugodno poslijepodne..Klaudiya

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala ti Klaudija!
    Tu sam ja cijelo vrijeme, samo nemam volje ništa pisati. Godinama sam bila u novinarstvu, napisala milijun članaka za dnevne novine, a kako više nisam u tom poslu, malo mi se ogadilo pisanje. Sad uživam u pletenju i heklanju, dobro kažeš da to totalno smiruje :-)

    OdgovoriIzbriši

Istaknuti post

Božićna aplikacija - Christmas car applique

  Najviše inspiracije dobijem u predbožićno vrijeme, zato što volim izrađivati razne ukrase za jelku. O tome sam već pisala ranijih godina, ...